Forge Of Empires blog

-Állatkert céh-

Antik/Aukciós vásár

 

for_sale_getty_images_0.jpg

Először, másodszor, harmadszor... éééés elkelt!

Isten hozott az Antik/Aukciós vásáron!

Ha még eddig nem hallottátok volna a hírt, a Béta szerveren már egy ideje kering az antik/aukciós vásár - egy újabb bővítmény a játékban, melynek segítségével, végre kiürítheted a raktárodban porosodó rengeteg felesleges épületet, amit fogalmad sincs hova pakolj le, mert helyed nincs, de csak úgy törölni sincs szíved, főleg, ha megszenvedtél érte. Eladhatod mostmár a sok cuccot onnan, amire nincs szükséged, és a cserében kapott pénzért vásárolhatsz másat, ami érdekel. Többek között licitálhatsz is egy Antik Kereskedő által felkínált termékre, akárcsak egy valódi aukciós vásáron, avagy zsibvásáron, vagy nevezzük, ahogy akarjátok :D. 

antdealerincity.png

Ezt az épületet kell majd keresd a városod szélén, a Fogadó mellett. Itt tartják az antik/aukciós vásárokat majd. 

Az Antik Kereskedők imádjak a régi dolgokat és gyűjtögetni a legritkább "műalkotásokat", ezért jó árat fizetnek a legritkább és legősibb épületekért a Forge történelméből, ami a rakátordban van. De bármit eladhatsz, amire úgy gondolod, nincs már szükséged. 

Akárcsak a Fogadót, az Antik/aukciós vásárt is fel kell majd oldani a techfán, ahhoz, hogy elérhető legyen a városodban.

 

Hogyan működik mindez? 

barter.gif

Kiválasztod a raktárodból azt a tárgyat/épületet, amitől meg szeretnél válni, és felajánlod a Kereskedőnek. Cserében kaphatsz tőle pénzérméket, melyekkel más tárgyakat/épületeket vásárolhatsz meg egy aukció során.

Minél értékesebb a felajánlott tárgy/épület, annál nagyobb az esélyed, hogy a pénzérméken kívül kapj értük drágaköveket is.

Az üzlet tarthat 2 órát is, 8 órát is vagy egy napot. A fenti gif-ben láthatod, hogy aszerint milyen időt választasz, úgy nő az érték. Elvileg a 2 órás üzlet ad a legkevesebbet; a 8 órás elvileg pluszba ad még 25%-ot, az egy napos pedig 50%-al többet. Ha esélyt szeretnél hogy drágakövet is kapj, akkor érdemes nagyban utazni, és a leghosszabb, azaz egy napos üzletet ajánlatos választani. A 2 órásnál szinte biztos, hogy nem fogsz drágakövet kapni, egyedül a pénz, ami biztos.

Viszont ha vásárolgatni szeretnél te is valamit, vagy licitelni valamire, akkor viszont szükséged lesz pénzre és drágakőre is egyaránt. 

Egyszerre csak egy terméket adhatsz el. Ezt meg kell ismételned néhányszor, hogy feloldódjona 2. hely is, és így tovább, hogy a többi helyet is feoldjad. Hosszadalmas procedúra.   

letoltes_1_1.png

A fenti képnél például már 2 terméket ad el az illető egyszerre. Mutatja, hogy mit kaphat cserébe értük és mennyi idő múlva kapja meg mindezt. 

Bármikor meggondolhatod magad és lemondhatod az eladást; az áru visszakerül a raktárodba és nem veszítesz semmit, max időt :) 

Ha lejárt az idő, akkor a Begyűjtés gombra kattintva megkapod az értük járó pénzt és, talán, ha szerencsés vagy a  drágaköveket is. 

Mi a jó és rossz oldala? 

Akik veterán játékosok, azok mindenképp jól járnak, ha okosak voltak, és az évek során nem törölgették a tárgyakat a raktárukból. Ugyanis náluk biztos rejlik rengeteg értékes kincs, amit eladhatnak. Nekik mindenképp ez az újdonság a játékban csak pozitív lesz. Egyedül a türelmetlenek járhatnak rosszul, mivel időbe telik eladni a felkínált árudat. 

Sajnos a kezdők, vagy kisebb játékosok nem ilyen szerencsések, mivel náluk még nem sok lesz a raktárban, így nem nagyon lesz mit eladni, és ha nincs mit eladj, pénzed se lesz mást vásárolni.

De nem kell búsúlni, mert idővel hidd el felgyűl, ha nem más, akkor expedícióról a sok felesleges dísz, azokat majd eladhatod :D 

Vagy természetesen mindig minden megoldható gyémánttal, ha az embernek van elég pénze, hogy költsön rájuk, pénzérméket és drágaköveket is vásárolhatsz gyémánttal. 

Tippek: 

Bár, mint mondtam korábban, a 2 órás kereskedés nem sokat ad, csak pénzt, érdemes előbb a kicsivel kezdeni, és minden ténylegesen értéktelen tárgyat eladni a raktárból, mint mondjuk egy motiváló készlet vagy ősök arca....

Így legalább hamar feloldod a többi helyet, hogy egyszerre több termékkel is tudj kereskedni és akkor biza beindul az üzlet. Csak akkor érdemes az értékesebb tárgyaidat is vásárra vidd, ha már legalább 2-3 helyed fel van feloldva, és azokat be tudod tenni mondjuk 1 naposra. 

A vásárlás és licitálás

letoltes_1.png

auctionantdealernew.png

Ezzel már csak akkor érdemes foglalkozni, ha már van pénzed bőven. Időre megy, mint láthatjátok, hamar cserélődnek az áruk. Lesz ami csak pénzbe kerül, de van, amihez szükséges a drágakő is. Nyílván az értékesebb dolgokhoz kell drágakő is. Ha nem tetszik semmi, amit éppen látsz, akkor a jelzett időn belül frissül a kínálat és akkor újra szétnézhetsz. Felgyorsítható a folyamát némi gyémánttal is természetesen :) 

Ha eddig szomorkodtál, mert valamelyik esemény során egy nyeremény szetted hiányos maradt, akkor most megszerezheted a hiányzó részeket. ;)

Egy Antik Kereskedőnél is licitálhattok egy általa felkínált termékre, mint egy igazi aukciós vásáron. 6 óránként változik a kínált termék, és random betesz egy csoportba, ahol 50 játékos licitálhat a termékre 4 órán keresztül, majd 2 óra szünet lesz. Ha nem te nyersz, akkor a pénzérméidet visszakapod :) Ha viszont te ajánlottad cserébe a legnagyobb összeget, akkor tiéd a termék. 

 

Figyelem!

Mivel ez még csak a béta szerveren fut, és csak most próbálgatják, ezért még sok minden változhat mire egyenesbe adják a fő szerveren.

Ha bármi plusz információt tudtok, amiről esetleg nem beszéltem, írjatok nekem (Kat a Gonosz - megtaláltok A,B,C és E szerveren is). Ha kérdésetek van, azt is feltehetitek :)

 

https://forum.beta.forgeofempires.com/index.php?threads/feedback-antiques-dealer.10494/

Itt javasolhattok a fejlesztőknek ötleteket, hogy mit módosíthatnak, ha valami úgy gondoljátok nem okés. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://foeallatkert.blog.hu/api/trackback/id/tr3114918838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása