Forge Of Empires blog

-Állatkert céh-

Várostervező

Sziasztok

Mint észrevehettétek, egy új menüpont került a felső menüsorba Várostervező címmel. Ez egy külső oldalra irányít át benneteket ha rámentek. Az oldal sajnos nem magyar nyelvű, de ebben a leírásban segítünk egy kicsit a tájékozódásban. Legelőször is bejelentkező felület fog betöltődni, ebből adódóan a Várostervező használata regisztrációhoz kötött, de megéri. Lépésről-lépésre bemutatjuk hogyan használhatod:

Első lépésként használd a linket a főoldalon, vagy pedig kattints ide. Ha minden rendben ment, a következő képet fogod látni:

reg1.jpg

Kattints a Register feliratra. Ez a link fog átírányítani a regisztrációs űrlaphoz, ami pedig a következőképpen néz ki:
reg2.jpg

Igazából itt magától értetődő, hogy hová mit kell írni, azonban a vastag piros vonallal aláhúzott szöveget érdemes figyelembe venni! Az adatokat amiket a regisztrációkor megadsz -nem kell - sőt, ajánlott, hogy ne egyezzen a játékbeli belépési adataiddal, biztonsági okokból. Ha csak az az egy e-mail címed van, akkor legalább másik jelszót használj hozzá!

Sikeres regisztrációt követően már bejelentkezhetsz a főoldalon, de mielőtt ezt megtennéd, a jobb felső sarokban a választómenüben válaszd ki a magyar zászlót. Ettől a weboldal nyelve nem fog megváltozni, viszont a játékbeli épületek nevei magyarok lesznek, és könnyebb lesz tájékozódni. 

nyelv.jpg

Bejelentkezés után a következőt látod:

ujvaros1.jpg

Kattints erre a nagy gombra, majd felugrik egy ablak 3 választási lehetőséggel.

ujvaros2.jpg

 

1. Start from scratch - Ez a lehetőség egy teljesen kezdő, 16x16 kockányi területet generál nekünk, úgy ahogyan a játékot kezdjük. Ha egy későbbi korban játszol már, ezt a lehetőséget nem javasoljuk, hiszen az összes terjeszkedést magunk kell hozzáadnunk amit eddig elértünk.

2. Load in-game city - Ezt az opciót javasoljuk választani, ha már a meglévő városod szeretnéd átalakítani. Ezt választva teljesen lemásolja neked a városod jelenlegi állapotát, és kezdődhet a variálás!

ujvaros3.jpg

Server: válaszd a "hu"-t a magyar játékszerverekhez.

World: a világ amelyben játszol. Ha fejből nem tudnád, akkor a játékba való bejelentkezéskor kiderítheted!

Player name: ide írd azt a nevet amit a játékban használsz. Ügyelj arra hogy pontosan írd be a nevedet, különben elképzelhető hogy más városát fogod betölteni. :)

vilag.jpg

3. Load shared city - Azaz megosztott város betöltése. Ezt a lehetőséget egymagad nem fogod használni. De ha ismersz valakit aki szintén használja a Várostervezőt akkor itt megoszthatjátok egymással a megtervezett városaitokat.

 

Ha bármilyen kérdésetek van, akkor írjatok bátran nekem (Captain Bear) vagy Kat a Gonosz-nak.

Amennyiben igényt tartotok rá, a későbbiekben beszámolhatunk még részletesebben a tervező funkcióiról. Szerintünk érdemes kipróbálnotok, nekünk sokat segített, mikor át akartuk alakítani a várost. Ebben könnyebb forgatni az épületeket, mert kitörölheted és visszateheted bármikor, anélkül, hogy bármit is veszítenél vagy költenél rá.

!!! A legfontosabb, tudnotok kell, hogy bármit csináltok a programban, NEM befolyásolja a játékot, tehát ha itt elmozdítasz vagy törölsz egy épületet, nem fogja a játékban is kitörölni vagy elmozdítani :) Szóval nyugodtan csinálj benne amit akarsz, ez csak egy terv, a lényege, hogy megtervezd hogy nézzen ki a városod, ha fontos számodra a látvány vagy éppenséggel átrendezd úgy, hogy felszabadíts némi helyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://foeallatkert.blog.hu/api/trackback/id/tr5413114530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kat a Gonosz 2018.05.14. 09:52:06

Nem teljesen világos a kérdésed, de ha a meglevő város terveidet akarod törölni, akkor rámész a városra, anélkül, hogy ráklikkelj, és a jobb felső sarokban meg kell jelenjen egy csavar, amire ha rámész, van egy "delete" gomb, ezzel kitörölheted azokat a terveket, amikre már nincs szükséged.
Itt egy kép is, hogy tisztább legyen:
prnt.sc/jhkf3a

Ha viszont arra gondoltál, ahol az email címet és a jelszót írod be, mielőtt belépnél az applikációba, azt nem lehet törölni, ugyanis hivatalosan nem csinált semmilyen profilt, csak kér egy email címet és egy jelszót, amit be kell írjál minden alkalommal,. Kaptál erről valaha levelet az email címedre hogy beregisztráltál az applikációba? Mert én nem, szóval nincs mit törölni. Ha random email címet írsz be, akkor is kell működjön szerintem.

Remélem megválaszoltam kérdésed :)

Tom2004 2018.05.21. 14:47:08

Kérdés megoldott delete gomb. Forgatni viszont nem tudom lehet-e ?

BBSHING 2019.10.13. 22:38:46

Nekem sajnos nem tölti be a városom :(
Lehet már nem is működik?
Pedig jó volna :)

Kat a Gonosz 2019.10.14. 08:30:39

Szia,

Egy ideje sajnos nem működik, az is lehet hogy már nem fejlesztik tovább a játékba épített városrendező funkció miatt.
süti beállítások módosítása